utorak, 30. svibnja 2017.

|RECENZIJA| Farmasi Terracota Powder


Obzirom da je ljeto iza ugla, a temperature su već u Osijeku poprilično narasle vrijeme je da svoju kolekciju bronzera i rumenila presložim i upotpunim jer oni su definitivno MUST HAVE svake ljetne sezone. 

Jedan od velikih noviteta s kojim se još nisam susrela je Farmasi Terracota pečeni puder- rumenilo u kamenu koji izgleda vrlo primamljivo i privlačno sa prošaranim zemljanim tonovima i rozim nijansama. 


Odlučila sam se za nijansu 05 Bronze Brown, najsvjetliju nijansu (od trenutno ponuđenih u katalogu za svibanj) s izmiješanim rozim, brončanim i zlatnim pigmentom. 

Dolazi u okrugloj, crnoj plastičnoj kutijici koja je izuzetno čvrsta i nije se oštetila pri ispadanju (ni puder unutra se nije ošteti).  Gornji dio kutijice je transparentan s Farmasi logom, dok su na poleđini napisani sastojci, gramaža te rok trajanja od 12 mjeseci. 
U kutijici se nalazi 13.5g proizvoda što meni osobno nije približilo veličinu samoga rumenila, odnosno mislila sam da je veličine klasičnih okruglih pudera. No onda - šok.  Znate kad imate XXL obiteljska pakiranja sokova i keksa, XXL tjedan u Lidlu pa se udebljaš 2kg preko vikenda, pa XXL losioni i sapuni...Eh tako je i ovo rumenilo stiglo u XXL izdanju koje je veće od mog dlana! Mislim da će mi biti životna zaliha (i neće me udebljati!😍)



"Pečeno puder rumenilo čini da vaša koža izgleda svježe, savršeno i jednostavno nevjerojatno. Nanesite nježno na kožu ili preko podloge za make-up."
- Farmasi 




Farmasi navodi kako se proizvod može nanijeti na cijelu kožu lica ili preko podloge za make-up. Bez obzira što moja nijansa nije tamna i u zemljanim tonovima nego u slabo pigmentiranim zlatnim tonovima, nikako ne bi preporučila nanošenje preko cijelog lica osobama sa masnom kožom ili masnom T-zonom zbog intezivnog sjaja.  Također, ukoliko se nanese na nepripremljenu kožu lica ''upadne'' u pore, a također ''uhvati'' se za sve nepravilnosti (bubuljice, akne,...) i sjajem ih dodatno naglasi. Umjesto ljetnog glowa i svježine dobijete suho, sjajno lice sa upečatljivim nepravilnostima.
Ukoliko netko ima čisto lice i voli sjajiti - go for it!

Bez šminke
Maskara + Terracta Powder preko cijelog lica


Terracota Powder 05 preko cijelog lica, unutar prostorije

Terracota Powder 05 na izravnom suncu

Napomenula bi svakako obratiti pažnju na čišćenje lica nakon nanošenja rumenila, bez obzira koliko ga se malo stavlja i koliko izgleda lagano i prirodno na licu, čestica ima puno te upadnu u pore. Blaznice nakon čišćenja micelarnom tekućinom izgledaju kao da skidam tekući puder s lica bez obzira na neusporedivu razliku u  gustoći i aplikaciji proizvoda.


Po meni se najboljom opcijom pokazalo nanošenje na pripremljenu kožu  s podlogom (BB krema ili tekući puder). Rumenilo nanosim Eco brush kistom za rumenilo i puder u kamenu kružnim pokretima u  području jagodica u većim količinama (postupno gradiranje do željene jačine), te kao lagani highlight ispod obrva, iznad usana te na vrhu nosa i bradi. 
Nijansa  Bronze Brown nije jako pigmentirana i vrlo je prirodna zbog čega se lako stapa sa podlogom i tenom, lako se blenda i nema straha od oštrih rubova ni fleka po licu.


VFX nijansa 01 i Terracota Powder 05

Za kraj, Terracota Powder preporučila bi svima.  Vrlo je kvalitetan te kod njega nema nepotrebnog trusenja čestica kao kod klasičnih rumenila. Na njemu se ne primjećuje korištenje ni nakon svakodnevnog nanošenja 3 tjedna. Nema straha od sjajnih mrlja po licu jer se ne razmazuje niti topi, ostaje postojan kroz cijeli dan na mjestu gdje ste ga i stavili. Odličan je i za one koji nisu skloni korištenju rumenila je je vrlo lagan za korištenje i teško se s njim može pretjerati.








Korišteno za finalni izgled: *3D Effect maskara; * VFX pudera nijansa 01; *Rock Star Cashmere sjenilo; *Terracota Powder 05; * Tekući mat ruž 01; * Olovka za usne 212; *Glitter silver; *Eco Brush kistovi
Recenziju Farmasi šampona i maske od češnjaka pročitajte tu 

**Slike s "pozadinom" slikane su na direktnom sunčevom svjetlu, dok su ostale unutar prostorije.

Nema komentara:

Objavi komentar